Loopbaansupport voor detailhandel krijgt vervolg

Loopbaansupport voor detailhandel krijgt vervolg

De Retailagenda heeft het project Youfit@retail in het leven geroepen als vervolg op Loopbaansupport Detailhandel. Daardoor kunnen medewerkers in deze sector tot eind volgend jaar een beroep blijven doen op gratis loopbaandienstverlening.

Loopbaansupport Detailhandel werd twee jaar geleden gelanceerd door sociale partners en eind april beëindigd. Het doel was om werkzoekenden aan een nieuwe baan te helpen. In totaal kregen vijfhonderd mensen persoonlijke begeleiding, 1.900 mensen groepsgeleiding en ruim tienduizend mensen digitale ondersteuning. “De mensen die we hebben geholpen, vinden beter hun weg op de arbeidsmarkt. Binnen een jaar vond tachtig procent een nieuwe baan”, aldus projectleider Karlien Haak.

Het vervolgproject wordt gefinancierd door de sector zelf via Stichting Detailhandelsfonds en richt zich niet alleen op verkopers die hun baan verliezen, maar ook mensen die nog aan het werk zijn. Youfit@retail heeft als doel ‘de vaardigheden van werknemers versterken, om obstakels voor ‘een leven lang ontwikkelen’ weg te nemen en instrumenten te ontwikkelen die de leercultuur in de sector bevorderen’. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!