Normal kondigt tweede Nederlandse winkel aan

Normal kondigt tweede Nederlandse winkel aan

De Deense winkelketen Normal opent eind augustus een winkel in Amersfoort. Het betekent de tweede vestiging voor de discounter, die begin vorige maand debuteerde in Utrecht.

De tweede winkel volgt op de naar eigen zeggen succesvolle start in Hoog Catharijne. Normal vestigt zich in Amersfoort aan de Langestraat en opent daar op 25 augustus zijn deuren. Managing director Torben Mouritsen liet al aan RetailTrends weten dit jaar zeker nog vijf andere winkels te willen openen en noemde daarbij steden als Amsterdam en Rotterdam.

Afgezien van de vestiging in Hoog Catharijne, richt Normal zich op de drukke winkelstraten in Nederlandse binnensteden. De discounter ziet zichzelf als een ‘combinatie van gemakswinkel en destination store’ en is daarmee sterk afhankelijk van footfall, aldus Mouritsen. “Als het loopt zoals we hopen, gaan we in heel hoog tempo uitrollen, zoals we ook in de andere landen hebben gedaan.”

Het assortiment van Normal bestaat voornamelijk uit huishoudartikelen en persoonlijke verzorgingsproducten, die naar eigen zeggen dertig tot vijftig procent onder de marktprijs verkocht worden. De retailer onderscheidt zich volgens Mouritsen door een deels wisselend assortiment, dat niet bij andere Nederlandse ketens verkocht wordt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!