C&A Foundation steunt vijf nieuwe initiatieven op het gebied van circulaire fashion. De stichting van de Nederlandse modeketen heeft daar 1,29 miljoen euro voor over.

De vijf initiatieven komen voort uit een verzoek van vorig jaar, waarbij oplossingen werden gevraagd om het gat tussen circulaire verdienmodellen en de wereldwijde waardeketen in de mode-industrie te dichten. Veel merken en retailers zijn volgens de C&A Foundation geïnteresseerd in de circulaire economie, maar er zijn er maar weinig die hun verdienmodel opnieuw inrichten.

“Wij geloven dat de circulaire moderevolutie alleen zal plaatsvinden wanneer we circulaire bedrijfsmodellen implementeren”, zegt head of circulair Douwe Jan Joustra van de C&A Foundation. De vijf nieuwe partners moeten praktische inzichten opleveren en helpen bij het ‘verschuiven van de discussie over circulaire mode van woorden naar daden’.

De verschillende initiatieven gaan direct bij retailers en merken verspreid over de wereld aan de slag. Zo werkt Circle Economy binnen twee jaar een circulair innovatieproces uit bij zes Europese bedrijven.