Eric Coorens is na ruim anderhalf jaar vertrokken als operations director Europe bij Carpetright. Hij is vervangen door Nick Worthington, die voor Coorens al verantwoordelijk was voor de Europese tak. Dat bevestigt een woordvoerder tegenover RetailNews.

Het vertrek van Coorens hangt direct samen met de tegenvallende resultaten van de vloerspecialist in Nederland en België. Uit de jaarcijfers blijkt dat de omzet uit de productverkoop in lokale valuta met vijf procent is teruggelopen. Carpetright spreekt van veranderingen in de promotiestrategie, die niet voor een hogere gemiddelde transactiewaarde zorgden. De winkelketen trok juist minder klanten, waarna de veranderingen weer terug werden gedraaid. Uiteindelijk is ook besloten om Coorens te vervangen door Worthington.

De voormalige coo van Macintosh Retail Group is inmiddels managing partner van Abrands.com, een web- en winkelplatform in aanbouw. Klanten kunnen daar straks terecht voor ‘A-merken tegen de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding’, waarbij ook specialistische kennis wordt beloofd.

Carpetright heeft het niet alleen in ons land moeilijk. De totale omzet van het Britse bedrijf liep met drie procent terug naar 443,9 miljoen pond (503,5 miljoen euro). Daarnaast werd er onder de streep een verlies van 70,5 miljoen pond geboekt, waar een jaar eerder nog sprake was van een kleine winst. Carpetright maakte onlangs bekend 92 vestigingen te sluiten.

Carpetright telde aan het eind van het boekjaar, dat eind april afliep, nog 545 winkels. Daarvan bevinden zich er 92 in Nederland, waar het afgelopen jaar acht winkels werden gesloten en zes geopend. De retailer is bezig met de uitrol van een nieuw winkelconcept. In Nederland en België waren aan het eind van het boekjaar 27 winkels vernieuwd.