'Verkoop HEMA uitgesteld tot volgend jaar'

'Verkoop HEMA uitgesteld tot volgend jaar'

Eigenaar Lion Capital mikt op een verkoop van HEMA in 2019. Door in de laatste maanden van dit jaar goede cijfers te presenteren, moet de winkelketen een betere markpositie verwerven. Dat meldt De Financiële Telegraaf op basis van ingewijden.

HEMA werd afgelopen september voor de derde keer in de etalage gezet, maar zag potentiële kopers ook dit keer afhaken. Zo zou de Belgische investeerder Core Equity zijn afgeknapt op een langlopend conflict met de franchisenemers. Er zouden nog steeds gesprekken met gegadigden lopen.

De winkelketen presenteerde donderdag de cijfers over het eerste kwartaal, waaruit bleek dat de like-for-like omzet met 1,1 procent is teruggelopen. HEMA ondervond naar eigen zeggen de gevolgen van het slechte weer en stakingen in het Franse openbaar vervoer. Lion Capital heeft zijn pijlen nu gericht op betere cijfers rond de belangrijkste periode van het jaar, om onderhandelingen over een verkoop te vergemakkelijken.

Ook een beursgang in 2019 zou nog tot de mogelijkheden behoren. De kans daarop is volgens bankiers echter klein, omdat kopers ‘flinke kortingen’ eisen na de mislukte verkooppogingen. “HEMA haalt dan nooit meer dan het gewenste bedrag van een miljard op.”

HEMA liet donderdag alleen weten dat de strategische opties voor de toekomst nog met Lion Capital worden onderzocht. Zolang dit proces nog niet is afgerond, doet de retailer geen mededelingen over de inhoud en tijdsduur.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends