Faillissement voor webwinkel Athleteshop

Faillissement voor webwinkel Athleteshop

Online sportwinkel Athleteshop heeft vrijdag het faillissement aangevraagd. De webshop van oud-schaatser Yuri Solinger zou te kampen hebben gehad met leveringsproblemen en schulden.

Verschillende reddingspogingen zijn in de afgelopen weken gestrand, schrijft RTV Noord. De twee loodsen van de etailer in Groningen zijn al vrijwel leeg, omdat steeds meer leveranciers de leveringen stopzetten. Ook vervoerders PostNL en DHL weigerden nog te bezorgen voor Athleteshop. De website is inmiddels uit de lucht.

Athleteshop was in vijftien landen actief. Vorig jaar werd nog een groter pand betrokken, vanwege de sterk stijgende verkopen. Als gevolg zou de webwinkel steeds meer moeite krijgen om tijdig te leveren. De webshop kreeg daarop klachten en kwam meerdere malen aan bod in tv-programma Kassa. Athleteshop zou bovendien een schuld van zo’n vijf miljoen euro hebben bij zijn leveranciers.

Solinger ontkende recent nog dat een faillissement ophanden was. “We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar het einde is niet aan de orde.” Hij wilde niet op het faillissement reageren. Athleteshop behoorde in maart nog tot de 250 grootste groeibedrijven van Nederland volgens Erasmus Centre for Entrepeneurship.
 

Reacties

Tja, voordat ondernemers toegeven in de problemen te zitten????
Ze kunnen beter tijdig (dus voordat ze grote investeringen doen) de hulp van bijvoorbeeld het OndernemersKlankBord inroepen om dit soort drama's te voorkomen.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 3 juli 2018 om 17:08

Laatste nieuws

RetailTrends