HEMA neemt stationswinkels in eigen handen

HEMA neemt stationswinkels in eigen handen

HEMA wordt zelf eigenaar van de negen winkels op treinstations van NS. Daarmee komt het aantal Nederlandse vestigingen waar de retailer zelf eigenaar van is op 284.

De overname van de NS-winkels past binnen de groeistrategie om ook in de thuismarkt te blijven groeien, zegt directeur Tico Schneider van HEMA Nederland in een toelichting. “De hightrafficlocaties zijn erg interessant door de goede omzet per vierkante meter.” HEMA neemt de stationswinkels vanaf 1 oktober over. Alle driehonderd medewerkers komen in dienst van de winkelketen met ‘een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket’.

HEMA heeft vorig jaar zijn kleine winkels in Nederland en België ingericht volgens het internationale winkelconcept. Dat wordt ook in de negen stationswinkels geïntroduceerd. 

NS Retail maakte bijna drie jaar terug al bekend zijn retailactiviteiten te willen afstoten. HEMA is de eerste koper die bekend is gemaakt. Voor andere winkels zouden onder meer Délifrance-eigenaar FFC en cateringbedrijf HMS Host in de race zijn. Naast HEMA worden vestigingen van formules als Smullers, Broodzaak en Starbucks afgestoten. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends