FNG haalt zestig miljoen vers kapitaal op

FNG haalt zestig miljoen vers kapitaal op

Modeconcern FNG heeft bijna zestig miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Daarnaast verkoopt het bedrijf achter Miss Etam en Claudia Sträter voor vijftien miljoen aan bestaande aandelen.

Er werden in totaal 2,22 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven, die voor 27 euro per stuk werden verkocht. Ruim zeventigduizend aandelen gingen naar particulieren. FNG maakte vorige maand al bekend te mikken op vijftig tot honderd miljoen euro nieuw kapitaal.

FNG wil met het geld zijn schulden afbouwen die ontstonden na de overname van Miss Etam en Brantano. Daarnaast wordt geïnvesteerd in ict en de ontwikkeling van Brantano. De Belgische keten kan volgens topman Dieter Penninckx ‘minstens even groot als Zalando’ worden. 

FNG debuteerde maandag op Euronext in Brussel, na twee jaar lang een beursnotering in Amsterdam te hebben gehad. Omdat het bestuur, de oprichters en het grootste deel van de aandeelhouders in België gevestigd zijn, werd onlangs al besloten het hoofdkantoor te verhuizen van Zoetermeer naar Mechelen. 
 

Reacties