Zwolle heeft eindelijk zijn wekelijkse koopzondag

Zwolle heeft eindelijk zijn wekelijkse koopzondag

Winkeliers in Zwolle mogen voortaan iedere zondag hun deuren openen. De gemeenteraad stemde maandagavond met een ruime meerderheid in met het voorstel daartoe van het gemeentebestuur.

De wekelijkse koopzondag gaat vanaf 1 augustus in. Winkeliers mogen vanaf dan zelf weten of en hoe laat zij op zondag opengaan. Een amendement van het CDA en de SP, om winkels pas vanaf twaalf uur te laten openen, werd verworpen. De SP stemde daarop, net als coalitiepartij ChristenUnie, tegen het plan. Alle overige partijen gingen akkoord.

De vrije zondagsopening betekent een ‘ingrijpend verlies voor de ritmiek in de Zwolse samenleving’, reageerde ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Ros volgens De Stentor. De SP stelt dat 'er meer in het leven is dan winkelen'. Volgens de VVD is de 'invulling van iedere dag aan ieder individu'. “Of die dat nu in de kerk, op het terras of in een winkel wil doen.”

De koopzondag is al jaren een heikel punt in Zwolle. De stad hanteerde lang een beleid dat op kritiek kon rekenen van zowel retailers als de politiek. Zo werden voor verschillende delen van de stad verschillende data voor de koopzondagen gehanteerd.  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!