Converse verliest jarenlange strijd om 'neppe' All Stars

Converse en de Nederlandse distributeur van zijn All Star-sneaker draaien op voor alle kosten van het faillissement van schoenenhandelaar Sporttrading. In 2009 is ten onrechte beslag gelegd op alle voorraden van het bedrijf uit Waalwijk. Dat heeft de rechtbank in Breda vorige week vastgesteld, meldt De Financiële Telegraaf.

Het Amerikaanse schoenenmerk concludeerde negen jaar terug dat er onder meer bij V&D en Scapino nep-All Stars werden verkocht. De schoenen, afkomstig van Sporttrading, bleken later toch uit dezelfde fabriek te komen als waar Converse zijn schoenen zelf laat maken. Ook waren ze ingekocht via officiële distributeurs.

Na de beslaglegging van Converse en de Nederlandse distributeur Kesbo Sport viel het doek voor Sporttrading. De banken draaiden de kredietkraan dicht en betalingen van afnemers werden stopgezet, zegt voormalig bestuurder Ron Janssen.

De rechtbank heeft een schadevergoeding toegewezen, die nu door de curator van het failliete bedrijf berekend moet worden. “Dat gaat ze honderd miljoen euro kosten”, aldus Janssen. Ook de in beslag genomen schoenen moeten worden teruggegeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!