Zo viert 's werelds oudste lederwarenhuis zijn historie

Zo viert 's werelds oudste lederwarenhuis zijn historie

Delvaux is met zijn oprichtingsjaar 1829 het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld. Reden voor het merk om zijn nieuwste vlaggenschip, in thuishaven Brussel, in een museumachtige villa uit diezelfde periode te vestigen. Bezoekers vinden daar niet alleen de collecties van het label, maar ook kunstwerken van de twintigste eeuw tot nu.

De flagshipstore is Le 27 gedoopt, naar het huisnummer van de Waterloolaan waar hij gevestigd is. Het museum meets store-concept komt uit de koker van de Italiaanse studio Vudafieri-Saverino Partners, die ook al winkels voor Delvaux neerzette in Parijs, Londen, Shanghai en Tokio. Een grote hal verwelkomt bezoekers in wat ooit een imposante privévilla was. De winkel is verdeeld over twee verdiepingen en heeft zijn oorspronkelijke indeling behouden. De muren zijn verrijkt met negentiende-eeuws lijstwerk, spiegels, medaillons en fresco's die ooit de ontvangstruimtes sierden. De grote trap bij de ingang leidt naar de ruime bovenste verdieping, die is ondergedompeld in surrealistisch licht...

Delvaux is met zijn oprichtingsjaar 1829 het oudste luxe lederwarenhuis ter wereld. Reden voor het merk om zijn nieuwste vlaggenschip, in thuishaven Brussel, in een museumachtige villa uit diezelfde periode te vestigen. Bezoekers vinden daar niet alleen de collecties van het label, maar ook kunstwerken van de twintigste eeuw tot nu.

De flagshipstore is Le 27 gedoopt, naar het huisnummer van de Waterloolaan waar hij gevestigd is. Het museum meets store-concept komt uit de koker van de Italiaanse studio Vudafieri-Saverino Partners, die ook al winkels voor Delvaux neerzette in Parijs, Londen, Shanghai en Tokio. Een grote hal verwelkomt bezoekers in wat ooit een imposante privévilla was. De winkel is verdeeld over twee verdiepingen en heeft zijn oorspronkelijke indeling behouden. De muren zijn verrijkt met negentiende-eeuws lijstwerk, spiegels, medaillons en fresco's die ooit de ontvangstruimtes sierden. De grote trap bij de ingang leidt naar de ruime bovenste verdieping, die is ondergedompeld in surrealistisch licht geprojecteerd door de ramen van het art deco-dakraam. 

De verschillende ruimtes worden gepresenteerd als een hedendaagse interpretatie en viering van de vroege periode van modern ontwerp, die zo belangrijk was in de Belgische cultuur van de twintigste eeuw. De combinatie van het eenvoudige materiaal van de wandpanelen in Mondriaan-stijl met de rijkelijk barokke afwerking van de kasten, creëert het evenwicht tussen klassiek en modern. De meubels zijn versierd met designstukken gemaakt van grote Belgische ontwerpers uit de twintigste eeuw. Het zijn stuk voor stuk zeldzame werken die in een museumcollectie niet zouden misstaan. Daarnaast is er ruimte voor hedendaagse Belgische en internationale ontwerpers.

"Delvaux vroeg ons om hun eerste visuele retailidentiteit te smeden en die vervolgens te evolueren volgens de culturele referentie van elke ruimte, stad of land waarin ze een boetiek hebben geopend", blikken de ontwerpers terug. Delvaux heeft winkels in Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, zo'n dertig in totaal.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!