Meer retailers failliet in eerste halfjaar

Meer retailers failliet in eerste halfjaar

Het aantal faillissementen in de detailhandel lag in juni op 36. Dat zijn er drie meer dan in mei en negen meer dan in juni vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS.

In totaal zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar 191 retailers failliet verklaard. Dat zijn er zeven meer dan in de eerste helft van 2017. Juni is dit jaar tot nu toe op januari na de maand met de meeste faillissementen. In de eerste maand van het jaar vielen 44 winkels om. April kende tot nu toe met 22 stuks het laagste aantal retailfaillissementen.

In juni gingen vier huishoudwinkels, vier elektronicazaken, twee voedingswinkels en twee supermarkten of warenhuizen op de fles. Daarnaast werd één recreatiewinkel failliet verklaard en waren er vijftien faillissementen in de categorie ‘overige artikelen'. Onder meer Leapp, Granny’s Finest, Buining Fashion, The Barn, De Linnerie en Athleteshop gingen vorige maand over de kop.

Op RetailTrends wordt uitgebreid stilgestaan bij de recente faillissementen van jonge retailers en die van bekende namen als Kijkshop, Lake Side en Men At Work.

RetailTrends