Bart van den Nieuwenhof vertrekt bij La Place

Bart van den Nieuwenhof neemt op 1 september afscheid van La Place. De managing director neemt na zes jaar afscheid van de horecaformule, die sinds tweeënhalf jaar in handen is van Jumbo.

Van den Nieuwenhof zag La Place onder de vorige eigenaar V&D failliet gaan. Inmiddels is de keten naar eigen zeggen ‘weer volledig terug in het Nederlandse straatbeeld’ en wordt hard gewerkt aan een internationale expansie. Zo zijn er vestigingen in onder meer Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. 

Voor de topman ‘is de cirkel nu rond’ en grijpt hij dit moment aan ‘om zijn vleugels na zes bewogen jaren uit te slaan’. Totdat er een vervanger is geworden, wordt La Place door de raad van bestuur van Jumbo aangestuurd. Daarbij krijgen ze ondersteuning van Paul Bringmann. De oprichter van La Place was al als adviseur betrokken bij de formule en die samenwerking wordt nu geïntensiveerd. Verder gaat executive director formule Ralph Bertrand van Jumbo zich nadrukkelijker bezighouden met de ontwikkeling van La Place in relatie met onder meer de formules Jumbo City en Jumbo Foodmarkt.

Sinds de overname door Jumbo lag de volledige focus van La Place op expansie, zei commercieel directeur Jeffrey Jansen vorige maand. “We wilden zo snel mogelijk terugkomen, want mensen vergeten je ook weer snel”. Nu is er volgens hem tijd om ‘op adem te komen’ en vernieuwingen aan de formule door te voeren.

Reacties 1


Nico Trots 12 jul, 10:14

Zelden zie ik een ex C1000 man/vrouw op strategische plekken komen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!