Van Geest vertrekt bij Big Bazar, verkoop opgeschort

Van Geest vertrekt bij Big Bazar, verkoop opgeschort

Roland van Geest neemt op 1 september afscheid als managing director van Big Bazar. Ook is het verkoopproces van de winkelketen aangehouden. Dat melden bronnen uit de markt aan RetailNews en wordt bevestigd door Blokker Holding.

Het verkoopproces van Big Bazar is opgeschort, omdat de focus eerst ligt op het voltooien van verschillende processen. Een woordvoerder noemt daarbij de ingebruikname van een nieuw ict-systeem en de verhuizing van de logistieke activiteiten. Daarnaast wordt nog volop geïnvesteerd in de verdere groei van de keten, zegt de woordvoerder. "Afgelopen jaar zijn dertig nieuwe locaties gerealiseerd en ook dit jaar zijn reeds tien nieuwe winkels geopend. Deze zomer en het najaar staan er nog meer openingen gepland."

Van Geest staat sinds januari 2014 aan het hoofd van Big Bazar. Onder hem groeide de discountketen van Blokker Holding uit tot 140 vestigingen in Nederland en België. Sinds zijn aantreden heeft hij verder onder meer het assortiment aangepast en gekozen voor grotere winkels. De topman zei vorig jaar ruimte te zien om het winkelbestand nog te verdubbelen. Van Geest, die zelf niet wil reageren op het nieuws, gaf eerder leiding aan onder meer AKO en Free Record Shop.

Big Bazar is, naast het Belgische Maxi Toys, de enige formule die Blokker Holding nog niet heeft verkocht. Voor Leen Bakker, Intertoys en Bart Smit werden vorig jaar al nieuwe eigenaren gevonden, dit jaar gevolgd door Xenos.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends