Degens Dil terug bij Flying Tiger: 'We gaan weer winkels openen'

Degens Dil terug bij Flying Tiger: 'We gaan weer winkels openen'

Annemieke Degens Dil is deze maand begonnen als managing director van Flying Tiger Copenhagen in Nederland. Ze volgt Björn van Driessche op, die na anderhalf jaar bij de winkelketen is vertrokken.

Degens Dil was tot eind 2016 nog mede-eigenaar van de Nederlandse winkels van Flying Tiger. Onder haar leiding werden 22 winkels in ons land geopend. Nadat ze haar aandeel had verkocht aan het Deense moederbedrijf, werd Van Driessche aangesteld om leiding te geven aan de Nederlandse organisatie. Degens Dil heeft sindsdien aan verschillende projecten gewerkt voor het moederbedrijf, laat ze weten aan RetailNews. “Toen bekend werd dat Van Driessche zou vetrekken, ben ik gevraagd weer leiding te geven aan Flying Tiger in Nederland.”

Flying Tiger heeft sinds haar vertrek geen nieuwe winkels meer geopend. Binnenkort wordt de expansie weer hervat, vertelt Degens Dil. “We gaan weer winkels openen. Er zitten er al een aantal in de pijplijn.”

Wereldwijd is de formule ook aan een opmars bezig, met elke week twee tot drie nieuwe vestigingen. Dat resulteert in een stijgende omzet, maar Flying Tiger kampt tegelijkertijd met een teruglopende winst. 2017 was volgens ceo Mette Maix een transitiejaar waarin werd gesaneerd en een nieuwe strategie is gelanceerd, met een focus op internationale uitbreiding en een terugkeer naar het oorspronkelijke dna van de winkelketen.

Het transitiejaar heeft volgens Degens Dil geen betrekking op de Nederlandse activiteiten. “Flying Tiger bestaat in Denemarken al sinds 1995 en zit daar in een heel andere fase. In Nederland zijn we nog altijd bijzonder gezond.”

Reacties

Op naar Geraardsbergen?????

Geplaatst door Serge Van der poorten op 16 juli 2018 om 11:38

Laatste nieuws

RetailTrends