Intergamma rondt uitkoop franchisenemer af

Intergamma rondt uitkoop franchisenemer af

Intergamma heeft 156 bouwmarkten van Gamma en Karwei aan zijn eigen winkelportfolio toegevoegd. De Belgische mededingingsautoriteit (BMA) gaf afgelopen week zijn goedkeuring, waarmee de laatste horde werd genomen.

Het gaat om de uitkoop van CRH, de op één na grootste franchisenemer van het bouwmarktconcern. De BMA moest zich nog uitspreken over de overname van de twintig bouwmarkten bij onze zuiderburen en ziet ‘geen significante beperking van de mededinging’. De Nederlandse toezichthouder gaf eerder al toestemming.

Het Franse Bourrelier, de grootste franchiser van Intergamma, is zich lang blijven verzetten tegen de zogenoemde Operatie Guinness. Het voormalige Bricorama kan aanblijven als franchisenemer, maar gaat niet mee in de nieuwe structuur van het dhz-bedrijf. “Ze profiteren dan niet mee als onze investeringen winst op gaan leveren”, zei topman Harm-Jan Stoter daar eerder over.

Intergamma neemt de winkels over om er meer grip op te krijgen, stond te lezen in het laatste jaarverslag. Het bedrijf gaat door de deal van een bijna honderd procent franchise-organisatie naar een hybride model.

Reacties