Blokker heeft de handen ineengeslagen met de Haagse boekhandel Paagman. Daardoor wordt het onlineassortiment uitgebreid met een boekencategorie, die uit ruim vijftigduizend titels bestaat.

Met de nieuwe categorie zegt Blokker zijn propositie ‘alles voor in en om het huis’ te versterken. Paagman sluit zich aan op Blokkers marktplaats Connect!, die in 2016 werd gelanceerd. Momenteel zijn daar zo’n honderd verkooppartners bij aangesloten en is het onlineassortiment van de winkelketen gegroeid tot tweehonderdduizend producten. 

“Door de toevoeging van een breed assortiment boeken aan het huidige online assortiment breidt Blokker.nl als omnichannel huishoudspecialist nog verder uit”, reageert directeur e-commerce Peter Scholtes. Fabian Paagman spreekt van een logische samenwerking, waarbij ‘beide partijen doen waar ze goed in zijn’. Het assortiment moet op termijn worden uitgebreid met kantoor- en cadeauartikelen van de boekenverkoper.

Blokker sloeg vorig jaar al de handen ineen met AO.nl, waardoor witgoedproducten aan de webwinkel werden toegevoegd. Het platform voor externe verkopers werd twee jaar terug gelanceerd onder de naam Nextail Connect!, maar Nextail wordt volgend jaar als aparte organisatie opgeheven.