About You strikt Bestseller als investeerder

About You heeft bij een financieringsronde driehonderd miljoen dollar aan groeikapitaal opgehaald. Dat bedrag komt voornamelijk van Heartland A/S, de investeringsmaatschappij van modeconcern Bestseller, dat in ruil daarvoor een ‘dubbelcijferig’ aandeel in de modewebshop krijgt.

Met het groeigeld loopt de bedrijfswaarde van About You op tot boven de één miljard dollar. De huidige investeerders German Media Pool en Seven Ventures brengen, net als bestuurders Tarek Müller, Sebastian Betz en Hannes Wiese, ook geld in. Otto Group blijft de grootste aandeelhouder. About You wil het geld gebruiken om de groei en uitbreiding naar nieuwe markten te financieren.

“Deze investering biedt ons een unieke kans om ons klantenbestand uit te breiden, marktaandeel te veroveren en sneller nieuwe markten aan te boren dan voorheen”, reageert Müller. Daarnaast wordt het huidige personeelsbestand van 450 mensen op het hoofdkantoor in Hamburg de komende drie jaar verdubbeld.

Müller vertelde onlangs al in RetailTrends in gesprek te zijn met nieuwe investeerders. Hij zei daarbij vooral te zoeken naar spelers die nieuwe kennis inbrengen. “Bijvoorbeeld over zware internationale uitbreiding of een beursgang. Die staat nu niet op de planning, waar we willen de mogelijkheid hebben als we denken dat het zinvol is.”

About You is sinds oktober vorig jaar actief in Nederland. Volgens Müller was ons land binnen een half jaar al goed voor vijf procent van de totale omzet, die vorig jaar 283 miljoen euro bedroeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!