Weer delen Gsus failliet, curator plaatst vraagtekens

Weer delen Gsus failliet, curator plaatst vraagtekens

Vijf onderdelen van modebedrijf Gsus sindustries zijn dinsdag failliet verklaard. Het gaat onder meer om Gsus Retail en G-sus Real Estate.

In april werd de groothandelstak van Gsus al failliet verklaard. Curator Alexander op ’t Hoog is ook benoemd tot curator van de onderdelen die nu failliet zijn. Daarin zit weinig waarde meer, zegt hij tegen RTL Z. "In januari, dus al voor de faillissementen, is er een partij geweest die de merknaam en de voorraden heeft gekocht voor 250 duizend euro." Sinds begin vorige maand is de webwinkel van Gsus weer in de lucht.

Op ’t Hoog plaatst zijn vraagtekens bij de verkoop van de merknaam en voorraden, kort voor de nieuwe faillissementen. "Ik zal in mijn onderzoek zeker gaan bekijken of die tegen de juiste prijs en voorwaarden tot stand is gekomen."

Gsus maakte sinds 2010 onderdeel uit van Varova Fashion, dat vorig jaar vanwege tegenvallende resultaten werd ontmanteld. De grotere zusterbedrijven Sissy-Boy, Open32 en Tumble ’N Dry gingen verder onder Standard Investment, terwijl Men At Work en Kings of Indigo door hun oprichters werden teruggekocht. De eerstgenoemde keten werd vorige maand failliet verklaard.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends