Leapp voor ruim een miljoen verkocht

Nobel Capital Partners heeft iets minder dan 1,3 miljoen euro op tafel gelegd voor de doorstart van Leapp. . Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Kees van Meent.

Alleen voor de voorraden is al ruim een miljoen euro betaald, terwijl voor de inventaris en de intellectuele eigendomsrechten respectievelijk honderdduizend en zeventigduizend euro is neer gelegd. Leapp gaat na de doorstart verder met veertien winkels. De vestigingen in Almere, Apeldoorn en Tilburg blijven definitief gesloten, terwijl ook de activiteiten in Duitsland worden stopgezet.

Leapp ging vorige maand failliet toen eigenaar Gilde geen nieuwe financiering ter beschikking wilde stellen. De refurbished Apple-verkoper leed vorig jaar een verlies van ruim 1,1 miljoen euro. Ook dit jaar stevende de retailer op verlies af, met ruim zeven ton in het rood tot de datum van het faillissement. In 2016 viel het verlies met 4,5 miljoen euro nog een stuk hoger uit.

Oprichter Rogier van Camp blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken bij Leapp. Met de doorstart zijn zo’n honderd banen veiliggesteld. De winkels en webshop gaan op korte termijn weer open.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!