Curator constateert onbehoorlijk bestuur bij Men At Work

Onbehoorlijk bestuur bij Men At Work en de aansprakelijkheid daarvoor van de leiding lijkt vast te staan. Dat schrijft curator Evert Baart in zijn eerste faillissementsverslag.

Officieel heeft Baart nog in onderzoek of sprake is van onbehoorlijk bestuur, maar aangezien de jaarrekening over 2016 niet tijdig is gedeponeerd lijkt daarover volgens hem geen twijfel. De curator meldt verder nog altijd in onderhandeling te zijn over een doorstart, waarvoor zes geïnteresseerden zich hebben gemeld. Mocht het niet lukken een doorstart te realiseren, dan gaan 22 van de 27 winkels per 1 augustus op slot. Vijf winkels in grote steden worden vervolgens tot 10 augustus ingezet om de restanten uit te verkopen. 

Baart noemt teruglopende verkoopresultaten, waarbij de kosten de baten bleven overtreffen, als oorzaak van het faillissement. Een noodzakelijke herstructurering, al dan niet via een akkoord met een externe financier, bleek niet haalbaar. Oprichter Marcel van Gelderen liet onlangs al weten dat hem om een nieuwe investering was gevraagd, die hij niet wilde verstrekken. Een faillissement werd toen onafwendbaar.

Men At Work werd een maand geleden failliet verklaard. Voor de vier winkels in België zou inmiddels al een nieuwe eigenaar zijn gevonden, maar de naam daarvan is nog niet bekendgemaakt.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!