Beter Bed haalt cfo bij Gall & Gall

Hugo van den Ochtend start op 1 september als chief financial officer bij Beter Bed. Hij volgt Bart Koops op, die de Nederlandse beddenretailer op 1 augustus verlaat.

Van den Ochtend komt over van Ahold Delhaize, waar hij sinds oktober 2015 cfo is van slijterijketen Gall & Gall. Daarvoor was hij twee jaar finance director bij Albert Heijn. Koops kondigde in mei zijn vertrek aan. Beter Bed benoemde eerder dit jaar als John Kruijssen tot ceo, terwijl voormalig Primark-topman Ronald Voogt als algemeen directeur van de Benelux-tak werd aangesteld.

Beter Bed maakt verder bekend in het eerste halfjaar een verlies van 6,8 miljoen euro te hebben geleden, tegenover 7,5 miljoen winst een jaar geleden. De omzet in het eerste halfjaar daalde met bijna vier procent tot 201,6 miljoen euro. Dat komt vooral door de negatieve resultaten in Duitsland, waar de omzet met negen procent terugliep. De omzet van de Nederlandse winkels van Beter Bed en Beddenreus steeg juist met ruim drie procent, terwijl België een groei van bijna vijftig procent noteerde.

Topman John Kruijssen liet deze week in het Brabants Dagblad weten eind dit jaar met oplossingen te komen voor de problemen in Duitsland. Die worden deels veroorzaakt door het gifschandaal, waarbij schadelijke stoffen in de matrassen terechtkwamen. Maar dat is volgens Kruijssen niet het echte probleem. De afzet in Duitsland is volgens hem ingezakt omdat Beter Bed niet scherp genoeg acteert. “Die scherpte moet weer terugkomen."
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!