McGregor sleept Adidas voor de rechter

McGregor sleept Adidas voor de rechter

Modemerk McGregor wil dat Adidas-dochter Reebok stopt met de verkoop van kleding onder de naam van vechtsporter Conor McGregor. Daarmee zou het sportmerk verwarring veroorzaken bij consumenten, schrijft RTL Z

Het Nederlandse modehuis heeft een kort geding aangespannen om de verkoop per direct te laten stopzetten. “Onder het merk McGregor wordt namelijk al decennialang kleding op de Europese markt gebracht”, aldus advocaat Remco van Leeuwen. Daardoor zouden consumenten volgens hem kunnen denken dat de Reebok-kleding afkomstig is van McGregor.

Hoewel de vechtsporter volgens Van Leeuwen ‘een zekere vrijheid’ heeft om zijn persoonsnaam als merknaam te gebruiken, is die niet onbeperkt. Zo zou het geen probleem zijn om 'Conor McGregor' voluit geschreven op fan-kleding te gebruiken. "Als je de naam McGregor gebruikt als merk, dus als onderscheidingsteken voor producten en daardoor verwarring kan ontstaan bij het publiek, dan ontstaat er een probleem.

De advocaten van Adidas konden nog niet reageren. De rechtbank in Den Haag doet volgende week uitspraak.
 

Reacties

Gaan ze niet winnen, zou wat zijn als je je eigen naam niet ten gelde mag maken.
Zie al voor mij dat lionel Messi z'n naam niet mag gebruiken omdat ergens ooit iemand ""Messi"" als ( fictief) kledingnaam heeft bedacht.

Geplaatst door m oudpoort op 31 juli 2018 om 10:30

Eerst een heel bedrijf op de fles laten gaan en heel veel mensen zonder baan achter latend en dan moeilijk doen over de naam.
Schaam jullie.

Geplaatst door Joost Jansen op 31 juli 2018 om 11:58

Sluit me helemaal bij Joost aan, personeel en leveranciers worden tot 2x de dupe van slecht management. En dan nu hierover naar de rechter met een kansloos verhaal.

Geplaatst door Jeroen C op 31 juli 2018 om 12:14

Laatste nieuws

RetailTrends