Dungelmann was dinsdag voor het laatst open in het Haagse winkelcentrum New Babylon. De traiteur behoudt wel zijn twee winkels in het centrum van de stad, schrijft nieuwssite Indebuurt.

Dungelmann spande vorig jaar een kort geding aan tegen de eigenaar van het winkelcentrum, om een huurverlaging te bedingen. De broodjeszaak eiste die vanwege de opgelopen leegstand en gekelderde omzet. De rechter wees de claim af, omdat onvoldoende aannemelijk zou zijn dat eigenaar Icon daar iets aan kon doen.

Dungelmann zei zich te voelen als ‘een oase in de woestijn’, omdat de meeste retailers in New Babylon hun deuren hadden gesloten. De traiteur vestigde zich in 2013 in het winkelcentrum en ging een huurcontract voor tien jaar aan. Dungelmann kreeg in 2015 al de kans zijn huurcontract voortijdig op te zeggen, maar zag daar vanaf vanwege de vijfhonderdduizend euro die in de opening van de winkel is geïnvesteerd.

New Babylon maakte in oktober vorig jaar bekend te willen transformeren naar een ‘full-service complex’. Zo komen er meer hippe koffiezaken en biologische lunchrooms, om meer aan de wensen van de gebruikers van het complex tegemoet te komen. Van alle winkels die in 2013 hun deuren in het vernieuwde complex openden, zijn alleen Holland & Barrett en Het Brabants Lederwarenhuis over. Coolblue opende er eind vorig jaar juist zijn grootste winkel tot nu toe.