Bouw hypermarkt Steenwijk start na de zomer

Bouw hypermarkt Steenwijk start na de zomer

De geplande hypermarkt langs de A32 bij Steenwijk moet in 2020 geopend worden. De voorbereidingen voor de bouw starten na de zomer, schrijft de Meppeler Courant.

De gemeente Steenwijkerland had al jaren geleden de omgevingsvergunning voor het plan verleend, maar supermarkten en andere ondernemers maakten herhaaldelijk bezwaar. De Raad van State zette vorig jaar nog een streep door de plannen, waarop de gemeente die nogmaals aanpaste. Dit jaar leidde dat uiteindelijk tot goedkeuring van de Raad. “En dat betekent dat de realisatie voor de deur staat en we nu invulling kunnen gaan geven aan dit project en aan het begrip hypermarkt, de enige in Nederland”, aldus directeur Paul Evers van ontwikkelaar Focus Retail Development.

Het is nog niet duidelijk wie de hypermarkt gaat uitbaten. Volgens Evers wordt momenteel onderhandeld met ‘een aantal toonaangevende exploitanten’ met nationaal en internationaal bekende namen. Hij verwacht binnenkort bekend te kunnen maken wie de hypermarkt zal exploiteren. Eerder werd onder meer Jumbo als kandidaat genoemd.

De hypermarkt mikt op een verzorgingsgebied van ruim driehonderdduizend inwoners en verwacht in het eerste jaar minstens vijfhonderdduizend bezoekers. De winkel moet ‘een omvangrijk en gevarieerd supermarkt- én warenhuisassortiment’ bieden. Verder wordt gedacht aan horecavoorzieningen en leisure rondom de hypermarkt, zoals een casino en een bioscoop.
 

Reacties 4


Woody Woodstock 31 jul, 20:19

Zou een keer tijd worden.


Jan Jansen 21 sep, 09:50

Mooi zo, kunnen we nu die zielige mensen van de Hema en blokker uitlachen. Action here I come


frank wiering 2 feb, 15:05

In Frankrijk en de VS gaat de ene hypermarkt na de volgende shoppingmall failliet. Focus U, focus je eens op de trends in de wereld


Piet Everd 4 feb, 21:58

Ben blij dat die hypermarkt er komt. De Hema en Blokker zijn er zelf schuld aan want dat zijn de gene die tegen de Action zijn en dat blokkeren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!