'Boekenbon uit de gratie, toekomst onzeker'

'Boekenbon uit de gratie, toekomst onzeker'

De Boekverkopersbond beraadt zich over de toekomst van de boekenbon. De omzet daalde in tien jaar tijd met bijna vijftig procent, blijkt uit interne stukken die de NOS heeft ingezien.

De verkoop van boekenbonnen leverde in 2008 nog 38 miljoen euro op, vorig jaar nog twintig miljoen. In de eerste maanden van dit jaar daalde de omzet met nog eens zeven procent. Als het zo doorgaat, zakken de inkomsten onder het minimumniveau om voor te bestaan, staat de lezen in de documenten. 

De Boekverkopersbond laat zijn elfhonderd aangesloten boekhandelaren stemmen over de toekomst van de bon. 85 procent moet voor een voorgesteld pakket maatregelen stemmen, dat onder meer bestaat uit een bonus voor verkopers en een hogere marge voor de uitgever van de bon. Wordt die ruime meerderheid niet gehaald, dan zal de bond de productie, logistiek en administratie uitbesteden of de aandelen in Boekenbon BV deels of geheel verkopen.

De bond wijt de problemen aan de veranderde cadeaubonnenmarkt. ‘Het aanbod cadeaukaarten is fors gestegen, de markt is uitermate agressief’, schrijft directeur Anne Schroën in een brief aan de boekwinkels. De bond neemt in het najaar op basis van de stemming een besluit over de toekomst van de boekenbon. "We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de boekenbon weer toekomstbestendig wordt", aldus Schroën.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!