Vitaminstore wil de grens over

Vitaminstore wil de grens over

Vitaminstore is voorzichtig aan het rondkijken voor winkellocaties in België. “Dat is een logische stap, omdat inmiddels tien procent van de onlineomzet uit België komt”, zegt commercieel directeur Alain Vermeulen tegenover RetailTrends.

Concreet zijn de plannen nog niet, omdat Vitaminstore zich eerst wil richten op het compleet maken van zijn Nederlandse winkelbestand. De gezondheidsketen heeft er momenteel 35 en verwacht er nog twintig tot 25 bij te kunnen openen. “Tien of vijftien winkels in Nederland erbij zijn een stuk rendabeler dan tien nieuwe in België, omdat je een hoop moet customizen en lokaliseren voor de Belgische markt”, legt Vermeulen uit. 

Vitaminstore is wel al verder met de voorbereidingen voor onlineverkoop in Duitsland. De retailer gaat in zee met Amazon en opent een eigen webshop. “En als dat succesvol wordt, willen we zeker ook winkels in Duitsland”, zegt Vermeulen.

In Nederland ziet de directeur vooral nog mogelijkheden in het noorden en oosten van het land. Als alle ‘goede steden’ zijn afgevinkt, volgen wellicht nog andere typen winkels in kleinere plaatsen. Vermeulen wijst erop dat gezondheidscentra, zoals huisartsen, fysiotherapeuten en apotheken, steeds vaker bij elkaar clusteren. “Dat gebeurt ook in dorpen en op dat soort locaties zien we wel een rol voor ons weggelegd, bijvoorbeeld in de vorm van shop-in-shops en consulten op aanvraag.”

Vermeulen gaat op RetailTrends dieper in op de groei- en verbredingsplannen van Vitaminstore.

Retail & Brands Festival in Utrecht
Alain Vermeulen is één van de sprekers die op het programma staat van het Retail & Brands Festival, dat op 6 september voor de derde keer wordt gehouden. Het festival is helemaal vernieuwd, met een nieuwe look & feel en een nieuwe locatie. We verwelkomen ceo's, managing directors, marketing directors en inspirators op het podium, presenteren de nieuwste RetailRookies en hebben ruimte gemaakt voor een nanosupermarkt en het Retail & Brands Cinema. Ga voor meer informatie en om tickets te kopen naar retailandbrandsfestival.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!