KiK voorbij de twee miljard euro omzet

KiK voorbij de twee miljard euro omzet

De Duitse textieldiscounter KiK heeft vorig jaar voor het eerst meer dan twee miljard euro omzet geboekt. De omzet liep met 2,8 procent toe, zo blijkt uit cijfers van moederbedrijf Tengelmann.

Vooral in het buitenland groeide KiK hard. In de negen Europese landen, waaronder Nederland, liep de omzet met tien procent op. In eigen land bleef de groei beperkt tot 0,3 procent. 1,45 miljard euro omzet wordt in Duitsland geboekt.

KiK telt momenteel meer dan 3.500 vestigingen en heeft het doel om dat aantal uit te breiden naar vijfduizend. De expansie in Europa wordt versneld, zei topman Patrick Zahn onlangs nog. In Nederland mikt het bedrijf op 250 winkels.

Behalve KiK maakt ook onder meer Tedi onderdeel uit van Tengelmann. De concurrent van Action, die vorig jaar uit Nederland vertrok, was in het boekjaar tot eind april goed voor 735 miljoen euro omzet. Dat is een toename van 16,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. De belangrijkste reden achter die groei is naar eigen zeggen de modernisering van de bestaande winkels. Tedi is momenteel in zes landen actief en gaat dit jaar nog naar Polen en Italië.

Tengelmann als geheel is goed voor een omzet van 7,5 miljard euro. Behalve KiK en Tedi maken ook onder meer doe-het-zelfketen Obi en babymarkt.de onderdeel uit van het Duitse concern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!