WE verliest omzet, maar blijft winstgevend

WE verliest omzet, maar blijft winstgevend

Modeconcern WE International heeft zijn omzet vorig jaar zien teruglopen naar 275,8 miljoen euro. Dat betekent een daling van 2,8 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit de nieuwste jaarcijfers van WE International.

WE International, waar behalve modeketen WE Fashion ook Van Gils en vastgoedactiviteiten onder vallen, ziet zijn omzet al enkele jaren teruglopen. De daling in het laatste boekjaar vond voornamelijk plaats in het laatste kwartaal, dat op 31 januari afliep.

In Nederland liep de omzet vorig jaar iets op naar 166 miljoen euro, maar in andere Europese landen daalde de omzet van 84,2 naar 77 miljoen euro. Buiten de Europese Unie is het bedrijf nog goed voor 32,8 miljoen euro.

De focus van WE International ligt sinds een aantal jaar op het versterken van haar merken en collecties en het verbeteren van de effiency, door het sluiten van verliesgevende winkels en versterken van online activiteiten. Mede doordat het nodige vastgoed wordt verkocht, houdt het bedrijf zijn winstgevendheid op peil. Het operationeel resultaat daalde vorig jaar van 27,7 naar twaalf miljoen euro. Door een belastingvoordeel staat er onder de streep met 10,8 miljoen euro nagenoeg hetzelfde bedrag als de afgelopen twee jaar.

Reacties

Door de verkoop van eigen vastgoed is de winst op peil gebleven.
Aangezien deze panden al lang in bezit waren zal het mij niet verbazen als de gehele winst uit de verkoop van het vastgoed komt.
Dit trucje is dus éénmalig en de huurkosten gaan volgend jaar enorm stijgen. Als de omzet niet stijgt zullen de cijfers volgend jaar een verlies opleveren.

Geplaatst door Piet de Boer op 9 augustus 2018 om 11:10

Het gaat dus eigenlijk geweldig met WE!
Mag ik daar toch anders over denken? WE lijkt de zoveelste fashionketen die het contact met de markt kwijtraakt en zich toelegt op winstmaximalisatie door, o.a., vastgoed te verkopen. Wat overblijft is een lege huls, en ook dat hebben we vaker gezien!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 9 augustus 2018 om 11:15

"we too" !

Geplaatst door Axel Veenendaal op 9 augustus 2018 om 11:22

In dit artikel is niet te lezen of de inkooporganisatie van WE ook in dit plaatje zit. Als de winst daar valt en hierin niet opgenomen is het dus gewoon window dressing.

Geplaatst door Machiel R op 9 augustus 2018 om 15:45

Laatste nieuws

RetailTrends