Vitaminstore hoeft niet te wijken voor grote winkel op de Meent

Vitaminstore hoeft niet te wijken voor grote winkel op de Meent

Vitaminstore heeft een rechtszaak gewonnen van vastgoedeigenaar Marcan om zijn vestiging in Rotterdam. Marcan wil de huurovereenkomst opzeggen om een grote winkelunit te realiseren, maar kreeg vorige maand nul op het rekest van de rechtbank in Rotterdam.

Vitaminstore huurt sinds 2012 een winkel van 65 vierkante meter aan de Meent, naast de winkel van 123Gold. Marcan heeft een renovatieplan opgesteld waarbij de twee winkels worden samengevoegd, om in te ‘op de vragende markt naar grotere winkelunits, die voorzien zijn van alle gemakken en bovendien voldoen aan de eisen van deze tijd’. Daarbij zou een huurder aangetrokken moeten worden die als trekker voor de hele buurt kan fungeren. De vastgoedeigenaar schermt daarbij met een hoger rendement op de panden bij een renovatie.

De gezondheidsketen wees er in de rechtszaak echter op dat de huur in 2012 al met dertig procent is verhoogd. Bovendien zou er niet meer vraag zijn naar grotere winkelunits, omdat de Meent bekendstaat ‘als een trendy winkelstraat waarin niet de bekende grote winkelketens maar juist de kleine boetiekjes en winkeltjes te vinden zijn’.

Vitaminstore wil het pand niet verlaten, omdat het qua zichtbaarheid op een gunstige locatie ligt. Ook heeft de retailer de winkel twee jaar terug nog verbouwd en moeten de investeringen nog worden terugverdiend.

Reacties 2


Reinder Koornstra 9 aug, 11:49

Gelukkig kom ik steeds vaker zelfstandige winkeliers tegen die wél buiten de eigen winkel denken! En daarmee bij de rechtbank scoren tegenover een eenzijdig op eigen voordeel gerichte verhuurder!
Het moet maar eens uitzijn met dat mantra dat méér beter is! Echt, dat is het alleen voor de vastgoedsector!


Machiel R 9 aug, 15:50

Maar Reinder, je weet toch ook wel dat alles te koop is. Dus ook Vitaminstore heeft een prijs. Dit is toch gewoon het spel zoals het gespeeld wordt en is Vitaminstore met een paar maanden gewoon vertrokken met flappen in de kontzak.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!