KiK ziet verlies in Nederland oplopen

KiK ziet verlies in Nederland oplopen

KiK heeft sinds zijn entree in Nederland nog altijd geen winst weten te boeken. Het verlies loopt juist steeds verder op, zo blijkt uit de jaarrekeningen van de Duitse textieldiscounter.

KiK opende in 2013 zijn eerste winkels in ons land en is inmiddels doorgegroeid naar bijna veertig vestigingen, verspreid door het hele land. Onlangs werd in het Utrechtse winkelcentrum Terwijde de nieuwste vestiging geopend. De groei gaat al vijf jaar gepaard met rode cijfers, oplopend tot 3,3 miljoen euro in 2017. Opgeteld heeft KiK nu meer dan tien miljoen euro verlies in de boeken geschreven. De verliezen in Nederland worden opgevangen met leningen en eigen vermogen van de Duitse moedermaatschappij.

Hoeveel omzet KiK in ons land draait is niet bekend. In de jaarrekening staat wel vermeld dat de omzet vorig jaar met ruim 41 procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In 2017 stonden gemiddeld 137 medewerkers bij de Nederlandse organisatie op de loonlijst.

KiK sprak eerder de ambitie uit om 250 winkels in Nederland te openen. In heel Europa aast de formule op vijfduizend vestigingen. Met een omzet van ruim twee miljard euro, was KiK vorig jaar ‘succesvoller dan ooit’, stelt topman Patrick Zahn. “We komen elke dag een stap dichterbij ons doel om KiK naar elk Europees huis te brengen.”

Lees op RetailTrends meer over de expansiedrift van KiK.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends