IKEA opent eerste winkel in India

IKEA opent eerste winkel in India

IKEA heeft na twaalf jaar oriënteren zijn eerste winkel in India geopend. De Zweedse meubelketen is van start gegaan in Hyderabad, een miljoenenstad in het zuiden van het land.

IKEA maakte in 2006 bekend te kijken naar een lancering op de Indiase markt. De retailer stuitte echter op de regelgeving. Zo mochten internationale bedrijven lange tijd alleen een entree maken via een joint venture, waarbij ze niet meer dan 51 procent van de aandelen in handen hadden.

Vijf jaar geleden kreeg IKEA voor het eerst groen licht vanuit India en in 2016 werd met de bouw van de eerste winkel gestart. Na de opening enkele keren te hebben uitgesteld, is de winkel in Hyderabad donderdag toch echt geopend. Opvallend aan het aanbod is dat er behalve boekenkasten van Billy en banken van Klippan onder meer ook matrassen van kokosvezels en rijstcakemakers worden verkocht. Verder is het menu in het restaurant van veel Indiase gerechten voorzien.

IKEA heeft de ambitie om in 2025 over 25 winkels in India te beschikken. De volgende opening staat gepland in Bombay, waar de winkel begin volgend jaar zijn deuren moet openen.

Bekijk twee video’s van de opening in India op RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!