Minder retailers op de fles

Minder retailers op de fles

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag in juli op 22. Dat zijn er zowel minder dan in juni dan een jaar eerder, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

In juni werden nog 37 retailers failliet verklaard, terwijl in juli vorig jaar 25 winkelbedrijven over de kop gingen. Met 22 faillissementen is juli de ‘beste’ maand van het jaar tot nu toe, samen met april. Gemeten over het hele jaar ligt het aantal faillissementen nog net iets boven dat van een jaar eerder.

De detailhandel is met de zorg de enige sector in het eerste halfjaar waarin meer faillissementen zijn uitgesproken dan een jaar eerder. Veel winkeliers verkeren volgens het ING Economisch Bureau, ondanks stijgende consumentenbestedingen, structureel in zwaar weer.

In juli werden onder meer vijf winkels in recreatieartikelen failliet verklaard, evenals twee winkels in huishoudwaren, een elektronicazaak, een foodretailer en een supermarkt of warenhuis. Het doek viel vorige maand onder meer voor Vrijbuiter, onderdelen van modebedrijf Gsus en fietswinkelketen Hans Struijk.

Reacties 1


Reinder Koornstra 10 aug, 15:11

Wat gaat het toch geweldig in de retailsector! Zowaar niet eens méér faillissementen. BLOKKER en HEMA wankelen op het randje en worden op zijn mooist flink afgeslankt, maar dat valt gelukkig buiten de definitie van failliet! Blijf dromen, maar zonder ingrijpende maatregelen in winkelformules én concentratie van winkelcentra gaat het gewoon van kwaad tot erger!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!