McGregor wint kort geding en staat voor comeback

McGregor wint kort geding en staat voor comeback

Kledingmerk McGregor heeft met succes een kort geding aangespannen tegen Adidas. De sportretailer mag niet langer kleding verkopen met de naam van vechtsporter Conor McGregor.

De kleding werd aangeboden via dochterbedrijf Reebok. Doordat vooral de naam McGregor prominent werd gebruikt, kon dat volgens het Nederlandse label voor verwarring zorgen bij consumenten. In afwachting van de uitkomst van het kort geding waren de items al uit de webshops verwijderd.

Adidas betoogde in de rechtszaal onder meer dat Conor McGregor net zo populair is als bekende voetballers en dat consumenten daarom wel weten dat de sportkleding niet van het Nederlands label afkomstig is. De rechter twijfelt echter over de bekendheid onder een breder publiek, waardoor het onzeker is dat er direct aan de vechtsporter wordt gedacht. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat ze concluderen dat McGregor zich tegenwoordig ook sportieve kledingmarkt richt en een commerciële band met Adidas heeft.

De merkrechten van McGregor zijn in handen van de firma McGregor IP, die ze heeft verkregen uit de failliete boedel van Doniger Fashion Groep. Het moederbedrijf van McGregor ging vorig jaar voor de tweede keer failliet. De nieuwe eigenaar is voornemens om kleding met het merk McGregor volgend jaar te herintroduceren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!