Mango ook wereldwijd nog verliesgevend

Mango heeft het afgelopen boekjaar een verlies van 33 miljoen euro geleden. Dat is ongeveer de helft minder dan een jaar eerder, toen met 61 miljoen euro het eerste verlies in de geschiedenis van het Spanje modebedrijf werd geboekt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met ongeveer de helft en kwam uit op 115 miljoen euro.

De omzet van Mango lag vorig jaar op 2,1 miljard euro, wat een daling van 2,9 procent betekent. 77 procent van de omzet wordt in het buitenland behaald. In totaal telt het concern 2.190 modezaken, waaronder twintig nieuwe 'megastores'.

De online omzet nam verder met 15,4 procent toe, zo blijkt uit de jaarcijfers. Mango had als doel om in 2020 een vijfde van de omzet online te boeken, maar heeft die ambitie bijgesteld naar volgend jaar.

Mango was in de tweede helft van vorig jaar alweer winstgevend, stelt topman Daniel López, die dit jaar verdere verbetering verwacht. Onlangs werd al bekend dat Mango vorig jaar in ons land 1,25 miljoen euro verlies heeft geleden. De omzet in ons land lag op 28,9 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!