Urban Outfitters brengt tweede merk naar Nederland

Free People opent dit najaar een eerste winkel in Nederland. Het merk van Urban Outfitters vestigt zich komende november in Amsterdam, zo blijkt uit verschillende vacatures voor de nieuwe vestiging.

Free People was de oorspronkelijke naam van Urban Outfitters, totdat er een tweede winkel van het concept werd geopend in de Verenigde Staten. In 1984 maakte het merk een comeback als wholesalemerk.

In 2002 werd de eerste boetiek geopend in New Jersey en inmiddels zijn er ook vestigingen in andere steden in de Verenigde Staten en Canada. Wereldwijd wordt het merk in meer dan 1.400 winkels verkocht. Bij warenhuisketens als Nordstrom en Bloomingdales zijn shop-in-shops van Free People te vinden. Waar de winkel in Amsterdam komt, is nog niet bekend. Het damesmerk opent komend najaar ook een vestiging Londen.

Urban Outfitters is al actief met eigen winkels in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Behalve Free People is het Amerikaanse modeconcern ook eigenaar van het merk Anthropologie, dat nog geen winkel in ons land heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!