IKEA koopt ook in Duitsland meubels terug

IKEA koopt ook in Duitsland meubels terug

IKEA start komende maand in vijf Duitse vestigingen een pilot rond het terugkopen van gebruikte meubels. Klanten in Berlijn, Siegen, Haarst, Hannover en Würzburg krijgen een tegoedbon als ze bijvoorbeeld hun kast of bed weer terugbrengen naar de Zweedse woonwinkelketen.

Klanten kunnen online een niet-bindend prijsvoorstel krijgen voor hun meubels, die nog wel in ‘goede tot perfecte staat’ moeten zijn. Als de staat van de meubels bij het inleveren overeenkomt met de online verstrekte informatie, krijgen ze een tegoedbon ter waarde van het prijsvoorstel.  IKEA zet ze vervolgens voor die prijs weer in de koopjeshoek, vermeerderd met btw.

IKEA heeft naar eigen zeggen besloten om ‘actief deel te nemen aan de circulaire economie in Duitsland’. “Met deze dienst willen we onze klanten helpen te voldoen aan de groeiende behoefte aan duurzame consumptie”, aldus duurzaamheidsmanager Armin Michaely van IKEA Duitsland. “Want soms past een eigenlijk nog onaangetast meubelstuk gewoon niet meer in de nieuwe levenssituatie of valt het niet meer in de smaak.”

De Zweedse retailer introduceerde een vergelijkbaar pilotprogramma onlangs ook in landen als Australië en Tsjechië. In ons land worden tweedehands meubels in Heerlen en Barendrecht ingenomen, op initiatief van de storemanagers zelf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!