BCC denkt snel break-even te draaien

BCC denkt snel break-even te draaien

BCC verwacht ergens in de komende kwartalen uit de rode cijfers te raken. De elektronicaketen is al enkele jaren verliesgevend, maar het transformatieplan ‘wordt goed uitgevoerd’. Dat laat moederbedrijf Fnac Darty weten bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

BCC zag zijn omzet in de eerste zes maanden van dit jaar teruglopen, voornamelijk doordat er zes winkels werden gesloten. Bovendien is er volgens Fnac Darty nog altijd sprake van intensieve concurrentie. De like-for-like omzet van BCC liet wel een voorzichtige groei zien, dankzij ‘uitstekende prestaties’ op het internet. Daar noteert de elektronicaketen dubbele groeicijfers.

Dat BCC op de drempel van winst staat, komt volgens het bedrijf door de samenwerking met Wehkamp. De retailer heeft sinds kort de controle over het elektronica-assortiment van Wehkamp, terwijl ook gebruik wordt gemaakt van het fulfilmentproces.

Fnac Darty zag de omzet in de Benelux in het eerste halfjaar met 1,2 procent oplopen, doordat er in België wel meer omzet is geboekt. Het operationeel resultaat is in de Benelux op 4,2 miljoen euro negatief, wat een daling van 3,3 miljoen euro betekent ten opzichte van een jaar eerder.

Fnac Darty kwam als geheel uit op een omzet van 3,2 miljard euro, een half procent minder dan een jaar eerder. Het verlies van 103 miljoen euro is omgezet in een winst van acht miljoen.

Reacties 1


Reinder Koornstra 15 aug, 10:31

BBC maakt dezelfde fout als veel studenten. Natuurlijk moet je in kunnen schatten hoelang het duurt om 'break-even' te realiseren. Maar daarmee zijn alleen je exploitatiekosten even hoog als je uitgaven. Terwijl het in zaken toch gaat om rendement op het vermogen. Dat is dus 0%, even aannemende dat de kosten van dat vermogen in de exploitatiekosten hebt opgenomen.
Maar BBC publiceert al 15 jaar dit soort positieve geluiden. Laten we maar rustig wachten tot blijkt dat het deze keer wel gelukt is.
Maar ja, als ik dan weer zie dat Mediamarkt in Alphen aan den Rijn, ook op zoek naar break-even, mag ik aannemen, haar verdieping op dat enorme pand sluit, lijken de marktomstandigheden voor dit soortbedrijven nog niet rooskleurig te zijn!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!