C&A verkoopt 'meest duurzame jeans ter wereld'

C&A verkoopt 'meest duurzame jeans ter wereld'

C&A is de eerste retailer wereldwijd die jeans verkoopt met het gouden cradle-to-cradle-certificaat. De spijkerbroeken, ontworpen in samenwerking met platform Fashion for Good, zijn volledig van duurzame materialen gemaakt. Daarmee zijn het volgens de modeketen ‘de meest duurzame jeans ter wereld’.

Sommige elementen, zoals het voeringmateriaal en de naaigaren, moesten volledig worden herontwikkeld. Tijdens het productieproces zijn alleen niet-toxische materialen gebruikt. Ook is er gebruikgemaakt van duurzame energie en hoge sociale standaarden, stelt chief sustainability officer Jeffrey Hogue. “Dat heeft geleid tot een product dat is ontworpen voor zijn volgende leven.”

C&A heeft naar eigen zeggen het doel om van duurzaam geproduceerde kleding het nieuwe normaal te maken. Daarom ligt de winkelprijs van de jeans voor mannen en vrouwen op 29 euro.

Om de productie van duurzame kleding verder te promoten is ook een richtlijn om cradle-to-cradle-gecertificeerde denim te maken gepubliceerd op de website van Fashion for Good. Andere bedrijven kunnen gratis een beroep doen op deze gids, waarin onder meer de ‘lessons learned’ van C&A zijn opgenomen.

Reacties