Bestseller voor 29 procent eigenaar van About You

Modeconcern Bestseller heeft 29 procent van de aandelen in About You overgenomen. Dat blijkt uit een melding bij de Duitse kartelwaakhond Bundeskartellamt.

Vorige maand werd al bekend dat About You bij een financieringsronde driehonderd miljoen dollar aan groeikapitaal heeft opgehaald. Dat bedrag komt voornamelijk van Heartland A/S, de investeringsmaatschappij van modeconcern Bestseller. Daarbij werd alleen gesproken over een ‘dubbelcijferig’ aandeel voor het moederbedrijf van onder meer Jack & Jones en Vero Moda.

Bestseller heeft ongeveer eenzelfde belang in de Britse modewebshop Asos. Verder heeft eigenaar Anders Holch Povlsen ruim tien procent van de aandelen in Zalando in handen.

Otto Group is nog altijd de grootste aandeelhouder van About You, dat met het groeigeld zijn klantenbestand wil uitbreiden, marktaandeel wil veroveren en sneller nieuwe markten wil aanboren. Daarnaast wordt het huidige personeelsbestand van 450 mensen op het hoofdkantoor in Hamburg de komende drie jaar verdubbeld. About You is sinds oktober vorig jaar actief in Nederland. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!