'Belgische winkelhuren dalen tot dertig procent'

De huurprijzen van winkelpanden in België staan onder druk. Vooral in kleinere steden is er sprake van huurprijsdalingen, zo blijkt volgens De Tijd uit een rapport van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

In steden als Roeselare, Tongeren en Turnhout lopen de winkelhuren met tien tot dertig procent terug. Maar ook voor grotere panden in een stad als Antwerpen worden kortingen van vijftien tot dertig procent gegeven.

De winkelhuren lopen terug door de opmars van e-commerce, die ten koste zou gaan van de marges van fysieke winkels. Ketens die de rentabiliteit van elke winkel doorlichten beslissen sneller om een vestiging te sluiten. 

Bovendien zijn er weinig retailers die hun winkelnetwerk nog willen uitbreiden en zouden winkelstraten steeds meer gebukt gaan onder voetgangerszones, langdurige werkzaamheden en een gebrek aan parkeerplaatsen. “Door die combinatie van factoren moeten eigenaars van winkels in de steden meer toegevingen te doen om een huurder te houden of binnen te halen”, aldus retailpartner Boris van Haare van Cushman & Wakefield.

Reacties 1


Serge Van der Poorten 22 aug, 12:57

De grote ketens joegen de kleine handelaars weg uit de stad doordat zij het grote geld boden. Nu blijkt dat de grote spelers niets meer konden presteren in de kleinere steden verdwijnen zij als sneeuw voor de zon. Dat resulteert in kleine spooksteden.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!