Limburgse Lego-winkel failliet verklaard

Legohandel Bricksworld in Heerlen is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Limburg. Eigenaar Jan Pellegrom was dit jaar in conflict geraakt met Lego Benelux, meldt De Limburger.

Bricksworld is sinds 1 juli gesloten, na een conflict en handgemeen met general manager Benelux Marco Capone van Lego. Bij een zakelijk overleg zou er sprake zijn geweest van fysieke geweld tussen Capone en een Deense zakenpartner van Bricksworld. Voor Pellegrom was dat de aanleiding om te stoppen van de verkoop van Lego.

Eerder besloot het speelgoedconcern al minder producten te leveren aan zelfstandige winkels, stelt hij. Bricksworld hoopte een volwaardige franchisenemer te worden om een breder en groter assortiment te leveren, maar zou pas over een jaar duidelijkheid krijgen of dat mogelijk was.

Pellegrom hoopte verder te gaan met een focus op internet en de Duitse markt, waar zijn eigen ontworpen Lego-sets rond de iconische Volkswagen Kever en T1-bus populair zouden zijn. Het is nog onduidelijk of er na het faillissement een doorstart kan worden gemaakt. 
 

Reacties 1


Ikke weet het Ikke weet het 22 aug, 11:12

Helemaal niet raar, met een merk als Lego kun je de kost niet verdienen.
Sinds internet is het voor alle prijzen te koop. Als ondernemer zie ik het vaak onder inkoop aangeboden worden.
En Lego maar zeggen dat ze een uniforme prijs hebben, nou geloof me ze hebben heel veel prijzen.

Moest laatst voor een klant een grote doos bestellen met een inkoop van € 198.00 excl. een schamele korting van 11% kom ik die doos op het net tegen voor een verkoop van € 179,00. Ja zegt Lego dat doen ze om klante te trekken. Ja en Sinterklaas bestaat ook.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!