PME Legend heeft donderdag een tijdelijke winkel geopend in de Kalverstraat. Het is de eerste winkel van het denimlabel in ons land en een opmaat naar een permanente vestiging.

De tijdelijke winkel in Amsterdam laat een mix zien tussen de herfst- en wintercollectie en authentieke kleding uit de exclusieve PME-333-collectie, die vorig jaar werd gelanceerd. PME Legend bevindt zich op de plek waar de Braziliaanse moderetailer Zinzane vorig jaar zijn eerste winkel in Europa opende. Die vestiging fungeerde als try-out.

PME Legend heeft al eigen winkels in Antwerpen, Gent en Oberhausen. Een permanente winkel in Nederland ‘zit er ook aan te komen’, zegt een woordvoerder van eigenaar Just Brands tegenover RetailNews. Concrete details kan ze nog niet delen. “Het staat voor negentig procent vast dat we ook een vaste winkel van PME Legend in Nederland openen.”

Just Brands beschikt al over zeventien multibrandstores onder zijn eigen naam, waaronder drie in België en Duitsland. Naast PME Legend worden daar ook de collecties van Cast Iron en Vanguard verkocht.