Tuinmeubelketen Van der Garde wint kort geding om loungeset

Tuinmeubelketen Van der Garde wint kort geding om loungeset

Groothandel Plus 100 heeft tevergeefs een kort geding aangespannen tegen tuinmeubelshop Van der Garde. Plus 100 vindt dat de retailer zijn loungesets heeft nagemaakt, zo blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Den Haag.

Plus 100 verkoopt sinds eind 2012 loungesets onder de naam Passion. Van der Garde, die tussen 2010 en 2016 tuinmeubelen afnam bij Plus 100, gebruikte dezelfde naam voor een loungeset die begin 2018 in zijn webshop Tuinmeubelshop.nl verscheen. Volgens Plus 100 is er daarbij sprake van inbreuk op zijn model- en auteursrechten, maar Van der Garde betwist dat.

De rechter oordeelt nu dat er van namaak geen sprake is. Zo is de loungeset van Plus 100 een modulair systeem, terwijl het bij Van der Garden om een vaste opstelling gaat. De gebruiker kan niet naar eigen inzicht een opstelling maken en alleen de banken langer maken door een los zitelement toe te voegen.

Als in het ongelijk gestelde partij is Plus 100 veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De groothandel moet ruim vijftienduizend euro betalen.

RetailTrends