Bart Smit sluit nog eens dertien winkels in België

Bart Smit sluit nog eens dertien winkels in België

Speelgoedketen Bart Smit neemt in België afscheid van dertien vestigingen. Tien winkels gaan dicht omdat ze verliesgevend zijn, twee omdat het huurcontract is opgezegd en één omdat er in een pand boven de winkel een giftige stof is gevonden. Dat heeft de bedrijfsleiding gezegd op een bijzondere ondernemingsraad, melden Belgische media.

De winkels die dichtgaan bevinden zich onder meer in Sint-Truiden, Bilzen en Mortsel. De sluitingen staan gepland tussen 1 februari en 1 oktober volgend jaar. 35 van de 163 medewerkers komen op straat te staan.

Bart Smit heeft nu nog bijna veertig vestigingen bij onze zuiderburen. De keten werd bijna een jaar geleden door Blokker Holding samen met Intertoys en Toys XL verkocht aan investeringsmaatschappij Alteri. Blokker Holding had het plan om de formule te schrappen, maar kwam daar later op terug. In Nederland zijn nog negen winkels van Bart Smit over.

Bart Smit is al twee jaar verliesgevend in België. In het laatste boekjaar, dat eind januari 2018 werd afgesloten, stond de keten ruim drie ton in het rood. De omzet liep terug van 41,1 naar 36,6 miljoen euro, mede doordat al enkele filialen zijn gesloten. 

Reacties

Verliesgevend???

Geplaatst door Pascal Declercq op 27 augustus 2018 om 14:20

Laatste nieuws

RetailTrends