Omzet Rivièra Maison flink in de lift

Omzet Rivièra Maison flink in de lift

Rivièra Maison was vorig jaar goed voor een omzet van 54,1 miljoen euro. Dat is een groei van 14,3 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarrekening van moederbedrijf Rivièra Holding.

De meeste omzet komt bij de groothandel vandaan: 29,5 miljoen euro. De eigen winkels zijn goed voor 20,3 miljoen euro, terwijl er online een omzet van 4,3 miljoen euro is geboekt. Oprichter Henk Teunissen liet vorig jaar tijdens het Retail & Brands Festival al weten dat de webshop inmiddels de grootste winkel van het bedrijf is.

Nederland is met 30,4 miljoen euro veruit de grootste markt van het woonmerk. De Dach-regio volgt met 12,1 miljoen euro op de tweede plek, terwijl er in Scandinavië 5,5 miljoen euro wordt omgezet. In andere landen is in totaal voor ruim zes miljoen euro verkocht.

Tegenover de fikse omzetstijging staat een teruggelopen winst. Het bedrijf van Henk Teunissen boekte vorig jaar ruim twee ton winst, waar een jaar eerder nog 2,9 miljoen euro onder de streep overbleef. Uit de jaarrekening blijkt verder dat Rivièra Maison begin dit jaar een nieuwe financieringsovereenkomst heeft gesloten met de bank, waarbij de kredietfaciliteit wat is verhoogd.

Rivièra Maison telt zo’n 25 eigen winkels en cafés, waarvan het grootste deel in ons land te vinden is. Duitsland geldt als belangrijkste groeimarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!