Doe-het-zelfconcern Intergamma heeft een nieuwe cfo en coo benoemd. Marcello Iacono start 1 september als financieel topman en Frans Hartong begint een maand later als chief operating officer bij het moederbedrijf van Gamma en Karwei.

Hartong is nu nog managing director van Van Neerbos Groep en Bouwmaat bij CRH. De Van Neerbos Groep is onlangs door Intergamma overgenomen. Hartong wordt verantwoordelijk voor het vastgoed van Intergamma en de winkeloperatie van de eigen winkels en van franchisenemers. Hij deed eerder onder meer ervaring op binnen Metro Group als coo in Nederland, Polen en Duitsland.

Iacono wordt bij Intergamma verantwoordelijk voor het financiële en logistieke beleid. Hij werkte eerder als cfo bij Plus en was al laatst in dezelfde functie in dienst bij Q-Park. De huidige financieel directeur Koen Bussink blijft ook werkzaam binnen Intergamma, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. “De benoemingen vormen een uitbreiding van de directie en niet zozeer een vervanging.”

Vorige maand maakte Intergamma al bekend dat Sebastiaan de Jong vanaf oktober chief commercial officer wordt. Hij komt over van Albert Heijn, waar hij vicepresident store operations is. Met de twee nieuwe benoemingen is de directie van Intergamma, met Harm-Jan Stoter als ceo, compleet.