Nederlandse distributeur koopt Amerikaanse onlineparfumerie

Nederlandse distributeur koopt Amerikaanse onlineparfumerie

B&S Group neemt een meerderheidsbelang in de onlineparfumerie FragranceNet.com. De Nederlandse distributeur krijgt voor een onbekend bedrag 75 procent van de aandelen in handen.

FragranceNet.com is een online discounter in de Verenigde Staten en goed voor meer dan tweehonderd miljoen dollar omzet. De webwinkel heeft een sterke reputatie en veel terugkerende klanten, stelt ceo Bert Meulman van B&S Group. “Door het toevoegen van hun kennis en ervaring in online b2c-retail aan ons distributiemodel breiden we onze rol in de waardeketen verder uit.”

FragranceNet.com heeft zo’n 250 medewerkers, die de overstap maken naar de nieuwe eigenaar. De onlineparfumerie denkt door gebruik te maken van de schaalgrootte en ‘geavanceerde distributiestructuur’ van B&S zijn verdienmodel verder uit te breiden, zegt topman Jason Apfel.

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse toezichthouder. De transactie wordt waarschijnlijk afgerond in het laatste kwartaal, als de omzet van FragranceNet.com het hoogst is.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends