IKEA sluit stadswinkels in Noorwegen

IKEA sluit stadswinkels in Noorwegen

IKEA wil zijn kosten in Noorwegen met tien procent terugdringen. De Zweedse meubelketen sluit daarom onder meer de drie stadswinkels in het land, meldt de zakenkrant Dagens Næringsliv.

De zogenoemde ‘servicecenters’ bevinden zich in  Tromsø, Alesund en Oslo en werden de afgelopen drie jaar geopend. Klanten kunnen er producten bekijken en bijvoorbeeld een keuken bestellen, maar de spullen niet zoals in traditionele winkels naar huis meenemen.

Door de sluiting worden vijftig werknemers getroffen. Zij krijgen een andere baan binnen het bedrijf aangeboden. “Het is een moeilijke beslissing, omdat we nooit eerder iets hebben gesloten”, zegt de Noorse IKEA-topvrouw Clare Rodgers. De sluiting is volgens haar ‘het laatste redmiddel’.
IKEA richt zich nu op het verbeteren van zijn online diensten in Noorwegen, door onder meer producten sneller thuis te bezorgen. Daarvoor hoopt Rodgers bestaande winkels in het land als magazijn in te zetten.

IKEA test wereldwijd verschillende formats, waaronder gespecialiseerde winkels in stadscentra. Zo ging vorig jaar een keukenwinkel open in Stockholm en werd onlangs een stadswinkel geopend in Madrid, waar de focus op de woonkamer ligt. Ook in steden als Londen, New York, Wenen en Shanghai wil het bedrijf testen hoe toekomstige winkels eruit moeten komen te zien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!