'Nederland heeft meeste webshops per inwoner'

'Nederland heeft meeste webshops per inwoner'

Nederland heeft de grootste dichtheid ter wereld wat betreft het aantal webwinkels. Er zijn circa tachtigduizend webshops voor zo’n zeventien miljoen inwoners, wat neerkomt op 214 mensen per webshop. Dat blijkt uit een berekening van Dataprovider, waar het Dagblad van het Noorden over schrijft.

Ons land heeft een fikse voorsprong op Zweden, de nummer twee op de lijst. In Zweden zijn er ruim twintigduizend webshops, wat neerkomt op 488 per inwoner. Duitsland 9518), België( (684), de Verenigde Staten (753), Groot-Brittannië (753), Frankrijk (893) en Italië (2022) hebben een nog lagere dichtheid.

Van de bijna tachtigduizend online shops in ons land is 43 procent niet of nauwelijks actief. Dataprovider registreert daar amper enige activiteit. 33 procent is heel actief, wat neerkomt op 27 duizend webwinkels en één per 640 mensen.

Het ‘opportunistische’ van de beginjaren van e-commerce is er volgens medeoprichter Christian Brandbergen inmiddels wel af. Wie op internet succesvol moet zijn zal ‘geld mee moeten nemen’, stelt hij. Hij verwacht dat veel webshops ten onder gaan aan als bijvoorbeeld Amazon en Alibaba hier serieus actief worden. “Nederlanders zijn een handelsvolkje, maar de jongens van de webwinkels zullen op zoek moeten naar wat anders.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!